Anticonceptie

Anticonceptie

Seks hoort iets te zijn om van te genieten, zonder zorgen over risico’s, zoals een onbedoelde of ongewenste zwangerschap.

anticonceptie

Anticonceptieconsult
Welke anticonceptiemethode het best bij jou past hangt af van verschillende dingen. Denk hierbij aan je leeftijd, gezondheid, het hebben van wel of geen kinderwens, het geven van borstvoeding of net bevallen zijn. Plan gerust een afspraak in via het aanmeldformulier, om de verschillende voorbehoedsmiddelen te bespreken. Bekijk vast wat de verschillende methoden van anticonceptie zijn op de website van deverloskundige.nl  lees verder

We nemen een half uur de tijd om je uitleg te geven over de verschillende mogelijkheden en te kijken wat het beste bij je past. Wij schrijven de verschillende anticonceptie middelen ook aan je voor. Mocht je kiezen voor een spiraaltje, dan kan deze in een vervolgafspraak geplaatst worden. Bekijk hier onze tarieven. De kosten van deze zorg wordt nog niet standaard vergoed door iedere zorgverzekeraar. Je ontvangt van ons een rekening voor de geleverde zorg.

Net bevallen
De eerste menstruatie kan vanaf 6 weken na de geboorte van je kindje weer op gang komen. Je cyclus kan ook nog maanden wegblijven, zeker als je volledig borstvoeding geeft. Ongeveer 2 weken voordat je ongesteld wordt, vindt de eisprong plaats. Daardoor kun je al vruchtbaar zijn zonder dat je het weet. Het is dus aan te raden om al vrij snel na de bevalling over anticonceptie na te denken. lees verder

Als je niet gelijk weer zwanger wilt worden, zorg dan dat je anticonceptie gebruikt bij de eerste gemeenschap na de bevalling. Het geven van volledige borstvoeding (inclusief de nachtvoeding) kan de kans op een nieuwe zwangerschap aanzienlijk verkleinen maar niet uitsluiten. Aan het eind van je kraambed en tijdens de nacontrole maken we anticonceptie bespreekbaar. Wil je later van ons uitgebreide info, een recept of een spiraaltje laten plaatsen, plan dan een anticonceptieconsult in. Lees hier meer over de tarieven.  De kosten van deze zorg wordt nog niet standaard vergoed door iedere zorgverzekeraar. Je ontvangt van ons een rekening voor de geleverde zorg.