Tarieven verloskundige zorg

Tarieven verloskundige zorg

Jaarlijks wordt door het NZa (Nederlandse Zorg autoriteit) een advies over de tarieven in de verloskundige zorg gegeven. De kosten van verloskundige zorg zijn opgenomen in het basispakket en wordt dus door alle verzekeraars vergoed. Verloskundige zorg gaat niet af van je eigen risico. Indien je niet verzekerd bent hanteren wij de aanbevolen tarieven. De tarieven zijn te vinden op de website van de NZa.

Ook de kosten voor het eerste bloedonderzoek worden volledig vergoed door je zorgverzekeraar. Wil je andere onderzoeken laten doen, of wil je meer weten over de kosten hiervan? Check de website van Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Hieronder staat een overzicht van kosten en diensten die buiten de standaard zorg vallen. Je ontvangt van ons een factuur als je gebruik maakt van onderstaande producten en/of diensten. De bedragen zijn afgestemd op de tarieven van de NZa 2024

VERHUUR/VERKOOP PRODUCTEN VERLOSKUNDIGE ZORG
(voor cliënten onder zorg van de Bakermat)
KOSTEN
kolf verhuur€ 3,00 /dag
dubbele kolf set€ 40,00
purelan€ 9,00
mothermates€ 16,00
tepelhoedjes€ 12,00
TENS elektroden€ 20,00
CONSULTEN BUITEN STANDAARD VERLOSKUNDIGE ZORGKOSTEN
anticonceptie gesprek€ 30,00
baringsverwerkingsgesprek 
– intake€ 65,00
– vervolg€ 75,00
– EMDR€ 90,00
spiraal plaatsen€ 77,85
spiraal verwijderen€ 77,85
echo controle spiraal€ 30,00

De kosten voor het kinderwensconsult worden vanaf 2018 vergoed door de zorgverzekeraar. Je krijgt hiervan geen factuur, de kosten hiervan worden direct gedeclareerd bij je zorgverzekeraar.