Babycafe

In samenwerking met een groep fijne vrijwilligers en Consultatiebureau Wageningen, biedt de Bakermat het Babycafe aan! Welkom om langs te komen met je kindje van 0-2 jaar. Door het jaar heen worden verschillende onderwerpen uitgelicht. We hopen dat je leuke contacten op doet en fijn kan uitwisselen met Wageningse moeders en vaders.
Er is altijd ruimte om je kindje te voeden en verschonen.

Wat & waar?
Elke tweede woensdag van de maand, van 10.00 tot 12.00 uur, bij Inloopcentrum Markt 17 in Wageningen.

Planning voor 2019

12 juni Vaste voeding introduceren, door Heleen Kroes en Melanie Hanique
Voor alle ouders een spannend moment, de eerste hapjes! Of je nu al bent begonnen met vast voedsel of dat je er binnenkort mee aan de slag wilt, vragen zijn er altijd. Op 12 juni komen consultatiebureauverpleegkundige Melanie Hanique en Heleen Kroes om je er van alles over te vertellen en al je brandende vragen te beantwoorden. Ook is er alle ruimte om ervaringen uit te wisselen met andere ouders.

11 september Meer info volgt!

9 oktober Wasbare luiers, door Mieke Bovenschen – Kaatje Katoen
Het milieu, je portemonnee, de huid van je baby, de mooie printjes en materialen: er kunnen allerlei redenen zijn om te kiezen voor wasbare luiers. Mieke van De Bennekomse Kaatje komt ons daar tijdens dit babycafé alles over vertellen. Je kunt verschillende soorten luiers en luiersystemen bekijken en voelen. En natuurlijk al je vragen stellen en ervaringen uitwisselen met andere ouders.

13 november borstvoeding, nog nader in te vullen.

11 december dragen van je baby, door Helen Cornelissen – draagdoekconsulent
Je kindje bij je dragen wordt steeds populairder. Of het nou is om van A naar B te gaan of die extra paar handen thuis vrij te hebben. Maar welke manieren van dragen zijn er eigenlijk? En welke vorm past het beste bij jullie? Komend babycafé zullen we het daarom gaan hebben over dragen. Ook voor ervaren dragers is het leuk om ervaringen uit te wisselen. Helen Cornelissen komt alles vertellen wat je weten wilt over dragen. Helen Cornelissen is van origine verloskundige maar nu draagdoekconsulent met zelf veel ervaring met dragen. Naast dragen geeft ze ook zwangerschapsmassages. Een brede achtergrond dus. Ze zal een aantal dragers en draagdoeken meenemen zodat je gelijk wat uit kan proberen.

Deze planning kan wijzigen door omstandigheden. Kijk op de Facebook pagina van Babycafe Wageningen voor de laatste informatie!