Babycafe

In samenwerking met een groep fijne vrijwilligers en Consultatiebureau Wageningen, biedt de Bakermat het Babycafe aan! Welkom om langs te komen met je kindje van 0-2 jaar. Door het jaar heen worden verschillende onderwerpen uitgelicht. We hopen dat je leuke contacten op doet en fijn kan uitwisselen met Wageningse moeders en vaders.
Er is altijd ruimte om je kindje te voeden en verschonen.

Wat & waar?
Elke tweede woensdag van de maand, van 10.00 tot 12.00 uur, bij Inloopcentrum Markt 17 in Wageningen.

Planning voor 2019
13 februari Relaties met een baby, door Joke De Vries – Buro Nij

13 maart Borstvoeding icm werk en vrije tijd, door Verena Kamper – La Leche League
Hoe doe je dat: borstvoeding blijven geven als je weer aan het werk moet? Of eens een dagje weg zonder je baby? Waar moet je op letten, wat heb je nodig, hoe regel je het op je werk? En wat doe je als je juist mét baby op pad bent en je met voeden in het openbaar: hoe doe je dat, waar moet je op letten, wat zijn je rechten, hoe ga je om met eventuele opmerkingen van anderen? Verena Kamper van La Leche League komt langs om hierover te vertellen en je vragen te beantwoorden. Je kan inlopen tussen 10.00 en 12.00 uur. Rond 10.30 uur hebben we voor wie wil een centraal groepsgesprek over het thema waarin je je vragen ook aan elkaar kan stellen en ervaringen uit kan wisselen. Iedereen is tenslotte een ervaringsdeskundige, dus voel je vrij om je eigen ervaringen te komen delen! Voor en na die tijd kan je bij Verena terecht met persoonlijke vragen. La Leche League (LLL) is een internationale borstvoedingsorganisatie van moeders voor moeders. Wereldwijd geven hun geschoolde vrijwilligsters steun, hulp en betrouwbare informatie over borstvoeding aan zwangeren en voedende moeders. Gewoon van moeder tot moeder. www.lalecheleague.nl

10 april Infomarkt van leuke activiteiten met je jonge kind, o.a. Pikler, Bblthk, zwemmen, Tuindorp en Spelotheek. We organiseren vandaag een kleine infomarkt om alle leuke activiteiten voor ouders met baby’s en kleine kinderen (geschikt vanaf 0 tot ongeveer 2 jaar oud) in en rond Wageningen te presenteren.

8 mei Empowering Parenting, door Neli Prota
“A confident parent who is in touch with his or her instincts and intuition, and who can timely respond to the child’s needs, establishes the foundation for a blossoming relationship. Connected and confident kids grow up to be happier, healthier and more successful. The world’s future is in our children’s hands. This is why empowered parents matter!” Neli Prota will tell us everything about Empowering Parenting and you can ask her all your questions. The main language will be English today.

12 juni Vaste voeding introduceren, door Heleen Kroes en Melanie Hanique
Voor alle ouders een spannend moment, de eerste hapjes! Of je nu al bent begonnen met vast voedsel of dat je er binnenkort mee aan de slag wilt, vragen zijn er altijd. Op 12 juni komen consultatiebureauverpleegkundige Melanie Hanique en Heleen Kroes om je er van alles over te vertellen en al je brandende vragen te beantwoorden. Ook is er alle ruimte om ervaringen uit te wisselen met andere ouders.

10 juli Babymassage, door Gerda Thieme – De Aardse Energie
Lekker met je kleintje een momentje samen terwijl je masseert. Babymassage wordt steeds populairder. Naast dat het heel gezellig en ontspannen is voor je kleintje, zijn er ook positieve effecten voor de lichaamsgroei, hersenontwikkeling, immuunsysteem, ademhaling en natuurlijk slaap. Tijdens dit babycafé komt Gerda Thieme hier alles over vertellen en zal ze ook een kleine workshop geven. Gerda Thieme is sinds 1999 ook yogadocent. Ze geeft al vijftien jaar ZwangerenYoga en met heel, heel veel plezier babymassage-inloopochtenden voor iedereen.

14 augustus Dragen van je baby, door Heleen Kroes – draagdoekconsulent
Je kindje bij je dragen wordt steeds populairder. Of het nou is om van A naar B te gaan of die extra paar handen thuis vrij te hebben. Maar welke manieren van dragen zijn er eigenlijk? En welke vorm past het beste bij jullie? Komend babycafé zullen we het daarom gaan hebben over dragen. Ook voor ervaren dragers is het leuk om ervaringen uit te wisselen. Heleen Kroes komt alles vertellen wat je weten wilt over dragen.

11 september Prikkelverwerking, Wimmie Denekamp en Karien van Gijn
Een pasgeboren baby krijgt ineens allemaal nieuwe prikkels te verwerken, en jij als ouder ook. Wimmie Denekamp en Karien van Gijn komen met ons doorpraten over hoe dat nou werkt en wat je kan doen als al die prikkels jou en/of je kindje soms teveel worden.

9 oktober Wasbare luiers, door Mieke Masselink – Kaatje Katoen
Het milieu, je portemonnee, de huid van je baby, de mooie printjes en materialen: er kunnen allerlei redenen zijn om te kiezen voor wasbare luiers. Mieke van De Bennekomse Kaatje komt ons daar tijdens dit babycafé alles over vertellen. Je kunt verschillende soorten luiers en luiersystemen bekijken en voelen. En natuurlijk al je vragen stellen en ervaringen uitwisselen met andere ouders.

13 november borstvoeding, nog nader in te vullen.

11 december dragen van je baby, door Helen Cornelissen – draagdoekconsulent
Je kindje bij je dragen wordt steeds populairder. Of het nou is om van A naar B te gaan of die extra paar handen thuis vrij te hebben. Maar welke manieren van dragen zijn er eigenlijk? En welke vorm past het beste bij jullie? Komend babycafé zullen we het daarom gaan hebben over dragen. Ook voor ervaren dragers is het leuk om ervaringen uit te wisselen. Helen Cornelissen komt alles vertellen wat je weten wilt over dragen. Helen Cornelissen is van origine verloskundige maar nu draagdoekconsulent met zelf veel ervaring met dragen. Naast dragen geeft ze ook zwangerschapsmassages. Een brede achtergrond dus. Ze zal een aantal dragers en draagdoeken meenemen zodat je gelijk wat uit kan proberen.

Deze planning kan wijzigen door omstandigheden. Kijk op de Facebook pagina van Babycafe Wageningen voor de laatste informatie!