Bevalling

Bevalling

En dan is het zover, de geboorte van je baby! Op een dag kondigt de bevalling zich aan.
Als je zwangerschap zonder medische complicaties verlopen is, begeleidt één van ons je tijdens je bevalling. Rond 33 weken zwangerschap plannen we een langere afspraak in op het spreekuur, om het verloop van de bevalling en jullie wensen/vragen te bespreken.

Beladviezen
Bel ons als je ons nodig hebt! Dus wil je even overleggen, heb je advies nodig of wil je dat we langskomen, welk tijdstip van de dag of nacht het dan ook is. Soms kan continue begeleiding door een van ons heel fijn zijn tijdens de baring. Wij vragen je aan te geven wat je nodig hebt. De beladviezen hieronder zijn een richtlijn, we komen langs als jij daar behoefte aan hebt.

  • Als je ongerust bent.
  • Als je weeën 1 uur lang elke 4-5 minuten komen en ongeveer 60 seconden duren, zit je vaak in de overgang van latente naar actieve fase, in het begin van de ontsluiting. Dit is een mooi moment om ons te bellen en voor een huisbezoek om af te stemmen hoe het met jou en je baby (en je partner!) gaat.
  • Als je vliezen breken: is het helder (als water) van kleur of een beetje rozig, dan kun je ons overdag bellen. Is het bruin of groen, bel ons dan ook als het nacht is. Je baby heeft dan in het vruchtwater gepoept.
  • Als je bloed verliest tijdens de weeën wat meer is dan een inlegkruisje vol, bel ons dan.
  • Als je al langere tijd weeën hebt, maar ze komen niet om de 4-5 minuten en je voelt je moe of je maakt je zorgen, bel ons dan, we maken een plan met je of stellen je gerust.

Wij zijn 24 uur per dag te bereiken op ons mobiele nummer: 0317-616 577. Svp geen sms berichten sturen, want deze kunnen we niet ontvangen.