Kraamtijd

Kraamtijd

De kraamtijd begint zodra de baby geboren is. Dit is de periode waarin je gaat bijkomen van de bevalling en je kindje gaat leren kennen; een bijzondere, intense en vaak ook een emotionele week.

Het is verstandig om veel rust momenten te creëren op de eerste dagen na de bevalling en veel in bed te blijven, zodat je lichaam goed kan herstellen van de bevalling. Meestal breng je de kraamtijd thuis door, maar soms is het nodig om de eerste dagen in het ziekenhuis door te brengen (bijv. na een keizersnede). In dat geval verzorgen de verpleegkundigen van de kraamafdeling jou en je baby. Eenmaal thuis nemen wij samen met de kraamzorg de zorg weer over.

Wij zijn gedurende je kraamtijd verantwoordelijk voor de medische zorg van jou en je baby. Naast de begeleiding die jullie krijgen van de kraamverzorgster, komen wij ook een paar keer langs in het kraambed. Dit zullen we samen met jou, naar behoefte, afstemmen. Bel daarnaast bij vragen over je eigen herstel, vragen over de baby en ongerustheid de dienstdoende verloskundige 0317-616 577

thumbnail_dsc06566

Tip: Probeer met je kindje mee te slapen of elkaar soms af te wisselen zodat je beide zoveel mogelijk slaap krijgt, aangezien de nachten kort zullen zijn de eerste tijd na de bevalling. Voor meer informatie lees ook het boek Slapen met je baby van James McKenna.