Ouderschap

Ouderschap

Na negen maanden is het dan zover: er is niet alleen een baby geboren, maar ook een nieuwe vader en een nieuwe moeder! Als het je eerste kind is, zul je merken dat je leven een hele andere invulling krijgt dan voor de bevalling. Als het niet je eerste, maar je tweede, derde of zelfs vierde kindje is, vraag je je misschien af hoe je de zorg voor je oudste(n) combineert met zo’n klein kindje.

Vragen waar veel ouders weleens antwoord op zouden willen: Wat heeft mijn kind nodig? Hoe kan ik rust vinden? Waar kan ik baby-massage leren? Wat zijn leuke activiteiten om samen met mijn kind te gaan ondernemen? Hoe hou ik onze relatie goed nu we ook ouder zijn?

Binnen Wageningen zijn er tal van vrijwilligers en professionals waar je eventuele vragen en/of problemen kan bespreken. Neem eens een kijkje op onderstaande sites.

  • Baby en kindercafé; informeel samen zijn met ouders en kinderen. Elke woensdagochtend op de markt 17
  • Buro Nij: voor relatiekwaliteit. duurzame liefde,verbondenheid, realistisch en authentiek!
  • Haptonomie Arnhem Zuid: Aanraken is de meest oorspronkelijke vorm van contact. Aanraken is onmisbaar voor de ontwikkeling van een gezond gevoelsleven.
  • Yvonne van Uden: Ouder zijn vanuit wie je bent maakt steviger en is leuker.
  • Yoga, Massage en Trainingscentrum De Weideblik in Wageningen: Baby massage met yoga Liefde; contact en aanraking zijn essentieel voor de gezonde ontwikkeling van een baby.
  • babyzwemmen: Al vanaf 6 weken kun je een kind vertrouwd maken met het water.
  • Pikler: “Wanneer we de mogelijkheden van het kind en zijn zelfstandige activiteit vertrouwen en hem voor zijn eigen leerontwikkeling een ondersteunende omgeving bieden, is het tot veel meer in staat dan over het algemeen aangenomen wordt.” aafke Huisman.
  • Draagdoeken. Het dragen van je baby geeft je de mogelijkheid je baby dicht bij je te houden. Baby’s die veel verbinding voelen met hun ouders zijn meer ontspannen, huilen minder en ontwikkelen zich beter. Zij voelen zich letterlijk gedragen en gesteund. Wil je leren dragen met een draagdoek of draagzak? Helen heeft een groot assortiment aan draagspullen. Zij komt bij je thuis voor een priveconsult.  Ook is zij aanwezig in de centeringgroepen om het thema dragen en hechting van je baby te begeleiden. Klik hier voor meer informatie