Wie zijn wij

Bij de Bakermat werken we met een team van verloskundigen en assistenten.
Door met meer verloskundigen binnen 1 praktijk te werken, hebben wij veel verschillende ervaring en kennis in huis en staat er altijd een uitgeruste verloskundige voor je klaar. Wij stellen ons graag aan je voor.

Verloskundigen

160401_bakermat_011Gerjanne Vrielink
plaatser spiralen
bevallingsverwerkingsspecialist
BIG nummer: 39052890003
lees verder

Gerjanne is een enthousiaste verloskundige en is altijd geïnteresseerd in het welzijn van zowel de cliënten als haar collega’s. Haar passie voor verloskunde wordt duidelijk in haar betrokkenheid bij de cliënten en partners tijdens alle fasen van de zwangerschap. Ze staat altijd open voor de wensen van zwangere en biedt graag persoonlijke zorg. In de praktijk begeleidt ze ‘Centering Pregnancy’ groepen en is ze gespecialiseerd in het plaatsen van spiralen. Gerjanne heeft ook de opleiding tot bevallingsverwerkingsspecialist gevolgd. Wanneer je vragen over je baring hebt, je baring traumatisch verlopen is kan je met haar een gesprek in plannen. Ook buiten haar werk zet Gerjanne zich actief in voor het welzijn van vrouwen, zo heeft ze al meerdere keren meegedaan aan de Marikenloop, om geld in te zamelen voor M&M (=midwives for Mothers). De jongste van haar twee dochters heeft al een keer met haar moeder meegelopen. 

 

160401_bakermat_003Aafke van Os  -> zwangerschapsverlof
echoscopist
bestuurslid MAIA
BIG nummer: 79909229803
lees verder

Aafke heeft oog voor de oerkracht van de vrouw en vertrouwen in het natuurlijke verloop van een zwangerschap, geboorte en kraamperiode. Rust vindt ze van belang en ze geeft je het gevoel je te willen kennen. Aafke maakt je graag bewust van je eigen keuzemogelijkheden in het toeleven naar de komst van jullie kindje en luistert naar jullie ideeën. Altijd bewust van wat het beste is voor de zwangere en barende, is Aafke soms de kritische nood in ons team. Haar warme lach en nuancering maken haar een hele prettige verloskundige en collega!
Aafke maakt echo’s in de praktijk, begeleidt Centering Pregnancy groepen en is bestuurslid binnen het regionale samenwerkingsverband van de verloskundigen MAIA. Ze is moeder van twee dochters. In haar vrije tijd drinkt ze graag koppen thee met vriendinnen, rommelt ze in haar moestuin of geniet ze van een warm bad.

 

160401_bakermat_007Nalonya van der Laan
plaatser spiralen
master verloskunde (in opleiding)
BIG nummer: 39044986603
lees verder

Nalonya is sinds 1995 vroedvrouw. Met passie en toewijding voert zij haar vak uit. Zij is binnen het team degene die buiten de gebaande paden durft te kijken en altijd op zoek is naar hoe wij onze zorg binnen De Bakermat, maar ook op regionaal  niveau kunnen verbeteren. Zo is zij onder andere één van de aanjagers van Centering Pregnancy geweest, de vernieuwde vorm van zwangerschapsbegeleiding die wij sinds 2012 aanbieden in de praktijk. Nalonya zit niet in stil en is momenteel bezig de Master Verloskunde te volgen. Dit maakt dat zij goed op de hoogte is van alle ontwikkelingen en ook de praktijk bewust maakt van de nieuwste inzichten binnen ons vakgebied.
Nalonya kan goed luisteren en ziet het als een uitdaging jullie vooral door goede vragen te stellen te ondersteunen in hoe jullie deze periode van jullie leven vorm willen geven.
Zij woont in Wageningen met haar man en zoon. Haar beide dochters zijn inmiddels uitgevlogen en studeren in Groningen. In haar vrije tijd kun je haar voornamelijk buiten vinden, al wandelend of fietsend; bergvakanties zijn favoriet.

 

Jet van Zuidland
echoscopist
BIG nummer: 9918299203
lees verder

Jet is een lieve, enthousiaste en toegewijde verloskundige met haar betrokkenheid, rustige manier van doen weet zij de zwangere en haar partner op hun gemak te stellen en te begeleiden  door alle fases heen van zwanger zijn naar geboorte en kraamtijd.
Niet alleen is zij betrokken bij haar cliënten maar binnen de praktijk  heeft ze oog voor het wel en wee van haar collega’s door de rust die ze uitstraalt geeft ze vertrouwen. Jet is binnen de praktijk ook een van de verloskundigen die echo’s maakt. Ook begeleidt zij zwangeren en cliënten die deelnemen aan de Centering Pregnancy bijeenkomsten.
In haar vrije tijd is ze sportief bezig zowel buiten als binnen, zo houdt ze van hardlopen en pilates maar ook van het maken van een wandeling wordt ze blij. Schilderen zou ze wat vaker willen doen maar dat schiet er door alle drukte vaak bij in.

.

Marise Hootsen
plaatser spiralen
master verloskunde
BIG nummer: 59922977903
lees verder

Marise is een leergierige, sterke en nieuwsgierige jonge vrouw. Afgestudeerd in 2017 als verloskundige, en daarna direct van start gegaan met de Master Verloskunde.  Ze is geïnteresseerd in zowel de ins en outs van de wetenschap en medische literatuur, als naar hoe dit te vertalen naar de persoonlijke zorg voor elke zwangere en haar partner. Marise is open minded, en ontzettend enthousiast voor haar vak als verloskundige. Wanneer er toevallig de laatste tijd minder geboortes zijn geweest in haar dienst, kan ze ontzettend ‘zin’ hebben om een baring te begeleiden!
Marise geniet ervan om regelmatig te sporten, buiten zijn en zwemmen…. Lekker even actief bezig zijn. Door haar open houding en enthousiasme is zij een hele welkome aanvulling in ons team.

 

Conny Livestro -> vervangster van Aafke
echoscopist
BIG nummer: 199118608403
lees verder

Conny is een ontzettend lieve, professionele en zorgvuldige verloskundige. Ze heeft eerder bij de Bakermat gewerkt, en valt weer met ons samen in de afwezigheid van Aafke. 
Conny heeft veel oog voor jou, ze is erg nieuwsgierig naar wie je bent en wat je beweegt in je keuzes als zwangere en moeder. Graag staat ze je bij om je goed te leren kennen en je te begeleiden in de voorbereiding naar het ouders worden, natuurlijk bij de geboorte en in de tijd daarna.
Conny is naast een vrolijke en liefdevolle collega, ook een echt familiemens. Ze houdt van lekkere gezonde en minder gezonde dingen bakken 🙂 We laten ons graag door haar verrassen!

 

Assistenten
A.

Anne-Gies Hollaar
lees verder

Anne-Gies is één van onze ondersteunende krachten, zonder wie we de praktijk minder makkelijk draaiende houden. Je kunt haar treffen aan de balie, aan de telefoon en ze verzorgt ook onze financiële administratie. Luisterend oor, organisatorisch talent en een geweldig geheugen voor cliënten. Opgeleid als verloskundige heeft ze veel kennis over zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Het uitvoeren van dit vak bleek minder prettig te combineren met de geboorte en het opvoeden van vier jongens. Dit maakt dat ze sinds 2015 een regelmatiger leven heeft door bij ons als praktijkassistente te werken.

.

Luisa Kraan
lees verder

Luisa is vanaf 2018 onze praktijkassistente. Wij mochten haar daarvoor al leren kennen tijdens haar zwangerschappen, toen ze door de Bakermat begeleid werd. Na zelf moeder te zijn geworden van twee prachtige dochters, staat zij nu klaar voor de verloskundigen en natuurlijk voor de zwangeren van de Bakermat. Luisa is erg zorgvuldig, en ondersteunt ons in alle organisatorische zaken op de praktijk. Ze biedt graag een luisterend oor en is altijd bereid om samen naar mogelijkheden en oplossingen te zoeken.