Zwangerschapscursus

Het is het vaak erg leuk en leerzaam om een zwangerschapscursus te volgen. Je kunt ervaringen uitwisselen met andere zwangeren, krijgt ademhalings- en ontspanningsoefeningen voor de bevalling en veel tips en informatie. Daarnaast kan een cursus ook het doel hebben je conditie te verbeteren, je gezondheidsadviezen te geven en/ of voor te bereiden op het komende ouderschap.

Hieronder staan een aantal mogelijkheden, die gegeven worden bij ons in de praktijk of in de regio. lees verder

Informatieavonden bij de bakermat

Bevallen & pasgeboren baby
Deze gekoppelde avonden zijn erop gericht je uitgebreid te informeren over de bevalling, de pasgeboren baby, het ouderschap en alles wat hier bij komt kijken. Er is ruimte om ideeën uit te wisselen, eventuele twijfels bespreekbaar te maken en vragen te stellen.
Doe je mee aan Centering pregnancy? Dan is deelnemen aan een informatieavond over bevallen en de pasgeboren baby niet nodig. Deze onderwerpen zullen uitgebreid aan bod komen binnen de groep.

Alle avonden duren van 19:00u-21:00u. Je kunt je voor alle avonden aanmelden door te mailen naar: info@verloskundigenwageningen.nl (vergeet niet te melden met hoeveel personen je wilt komen) of neem telefonisch/persoonlijk contact op met onze assistentes.

De kosten bedragen 15 euro per 2 avonden/ per persoon. Ben je niet in onze praktijk onder controle, dan bedragen de kosten 30 euro per 2 avonden/ per persoon. De betaling verloopt via een factuur, die jullie na het deelnemen aan de avond(en) zullen ontvangen.

Borstvoeding
Deze cursus bestaat uit 2 avonden en worden gegeven door een borstvoedingscoach van borstvoedingsorganisatie La Leche Leaque. Hierin worden allerlei onderwerpen rondom het geven van borstvoeding besproken. Meer info

Voorlichtingsbijeenkomst Ziekenhuis Gelderse Vallei Ede
Ook als je bij ons onder zorg bent, ben je van harte welkom op de voorlichtingsbijeenkomsten in het ZGV.  Zij bieden 3 verschillende avonden aan, waar dieper ingegaan wordt op poliklinisch/medisch bevallen, pijn bij de bevalling en borstvoeding.

Samen bevallen
De zwangerschapscursus waarbij je samen met je partner voorbereid wordt op de bevalling.
Cursusmogelijkheden:
– minicursus van 4 lessen voor de bevalling
– complete cursus van 7 lessen voor en 1 les na de bevalling

Samen bevallen wordt in Ede en Veenendaal gegeven door Leonieke Bos.
www.samenbevallen.nl of www.leoniekebos.nl telefoon: 0628189748

ZwangerFit
Het doel van ZwangerFit® is verantwoord bewegen om klachten te voorkomen en je belastbaarheid te verhogen tijdens en na de zwangerschap. Je werkt aan conditie, fitheid, spierkracht, houding, coördinatie, bekkenbodem en bekkenstabiliteit.
Dit gebeurt onder directe begeleiding van een bekkenfysiotherapeut en ZwangerFit®-docent Johanna Baar.

Zwangerschapsyoga
Tijd, rust en aandacht nemen voor de baby in je buik, je voorbereiden en aandacht voor jezelf! Zwangerschapsyoga is een goede manier om de zwangerschap en bevalling bewust te beleven.

Door middel van de yogaoefeningen wordt de bewustwording groter, om zo goed mogelijk om te gaan met wat zich voordoet tijdens de zwangerschap en bevalling.

Zwangerschapsyoga wordt gegeven bij:

  • Gerda Thieme, de Aardse energie, Industrieweg 19, Renkum. Telefoonnummer:  0317-317421 of 06-22669357.
  • Yoga, Massage en Trainingscentrum De Weideblik in Wageningen,  Gea Scholtens, Bosweg 20 Wageningen. info@deweideblik.nl, Telefoonnummer: 06-11772723

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding
Bij haptonomische zwangerschapsbegeleiding van Jacqueline van Woerden staan de ouders en hun nog ongeboren kind centraal. De begeleiding richt zich op de mogelijkheden van ouders in contact te zijn met elkaar en met hun kindje.

Er wordt aandacht besteed aan o.a. de mogelijkheden van de moeder om haar kindje zo optimaal mogelijk te dragen, het samen omgaan met pijn, de geboortehouding en het actief betrokken zijn van de ouders bij de geboorte.

Hypnobirthing
In de cursus HypnoBirthing leer je hoe je ontspannen kunt bevallen en met vertrouwen de geboorte tegemoet kunt gaan. Dat maakt de geboorte gemakkelijker en comfortabeler.

HypnoBirthing is een zeer praktische cursus voor aanstaande ouders. Eenvoudig te leren, leuk om te doen!

  • Krachtige technieken voor diepe ontspanning zodat jij “in controle” bent, waar je ook bevalt, thuis of in het ziekenhuis
  • Effectief ademhalingen, waardoor je optimaal met je lichaam mee werkt fit te blijft
  • Sterke binding met je baby vóór, tijdens en na de geboorte
  • Hoe je partner zijn belangrijke rol tijdens de bevalling kan invullen. Teamwork!
  • Kortom, veel informatie, praktische tools en tips

Je kunt de cursus starten wanneer je tussen de 16 en 32 weken zwanger bent. Hoe eerder je start des temeer profijt je zult hebben.
De cursus wordt ook gegeven bij ons op de praktijk.

Jannicke Siebrandij, zie ook haar website. De hypnobirthing cursussen worden in het Engels en in het Nederlands aangeboden.