Centering Pregnancy

Centering Pregnancy

De Bakermat biedt een unieke, vernieuwende en succesvolle vorm van zorg: Centering Pregnancy.  Bij Centering Pregnancy vorm je een groep met zwangere vrouwen die ongeveer even ver zwanger zijn als jij. De bijeenkomsten vervangen een deel van de afspraken die je anders op ons reguliere spreekuur krijgt.

cp

Wij zijn heel enthousiast over dit programma, wat we nu ruim 10 jaar gebruiken in de praktijk om de verloskundige zorg aan te bieden. Het omvat de 3 belangrijkste pijlers van zorg: onderzoek, voorlichting en ondersteuning. De tijd binnen de groep zal productief gebruikt worden! Ook als je extra of andere zorg nodig hebt kun je toch mee blijven doen aan de groepsbijeenkomsten.

Waarom meedoen aan Centering Pregnancy?

  • Je ontmoet andere zwangere vrouwen die ongeveer even ver zwanger zijn.
  • De groepsbijeenkomsten dragen bij aan meer vertrouwen in jezelf, je zwangerschap, de bevalling en je rol als moeder/vader.
  • Veel interessante thema’s zoals o.a.: zwangerschap, gezond leven, energiebalans, de bevalling, voeding voor de baby en het ouderschap.
  • De afspraken zijn voor alle negen bijeenkomsten al ruim van tevoren bekend.
  • Je hebt tijdens Centering Pregnancy langer contact met de verloskundige dan in de 1 op 1 controles. Je krijgt in totaal 17 uur meer zorg dan bij de individuele verloskundige zorg.
  • Meer persoonlijke aandacht. Een verloskundige kan in 2 uur tijd veel beter en dieper ingaan op vragen, dan in de 15 minuten van een gewone afspraak.
  • Er zijn geen extra kosten aan Centering Pregnancy verbonden

Lijkt je dit wat? Tijdens de eerste afspraak bij de Bakermat wordt Centering Pregnancy besproken en kan er gekeken worden in welke groep je zou kunnen deelnemen.